El grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot va ratificar l'acord al qual van arribar dilluns les tres formacions que l'integren -ICV, Podem i EUiA-, que preveu un repartiment de les funcions i que tanca la seva crisi dels últims dies, després que la formació lila reivindiqués més protagonisme.

CSQP es va reunir ahir al migdia al Parlament per debatre l'acord i va ser validat pels onze diputats del grup que van participar en la trobada. Segons aquest acord, el president del grup, Lluís Rabell, serà l'encarregat de defensar el posicionament de la candidatura de la confluència de les esquerres en la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que arrenca avui a la cambra catalana. De la seva banda, el portaveu de SQEP, Joan Coscubiela, ICV, serà l'encarregat de defensar la postura del grup en el debat de pressupostos, mentre que Albano Dante Fachin, líder de Podem, serà la veu en el debat de Política General de la setmana que ve.

D'una altra banda, l'acord contempla també que sigui un diputat de Podem el que assumeixi la defensa i tramitació de la Llei de l'Agència Tributària.