Protecció Civil manté en nivell de Prealerta el pla INUNCAT per les tempestes que poden afectar aquest dissabte el litoral i prelitoral de Catalunya i que localment poden ser intenses. Durant la matinada les precipitacions han afluixat després d'una tarda vespre amb tempestes torrencials en algunes localitats, com és el cas de Balaguer, on en només mitja hora han caigut caure 51 l/m². Altres registres destacats han estat el Rascler, al Parc Nacional del Garraf (43 l/m²), Begues (42,9 l/m²) o Seròs , amb 40 l/m² en només trenta minuts. El telèfon d'emergències 112 ha registrat des de la mitjanit i fins les nou d'aquest matí un total de 37 trucades relacionades amb l'episodi de tempestes, molt per sota de les 477 que es van rebre durant el vespre, especialment entre les vuit i les dotze de la nit, relacionats directament amb 258 incidències.

Des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no es preveu que es repeteixi la intensitat de pluja d'ahir, però sí que hi hagi força aparell elèctric. A diferència d'ahir, avui es preveu que les tempestes afectin les comarques gironines.

A Balaguer dues persones han passat la nit fora de casa després que s´esfondrés una part de casa seva enmig de la forta tempesta que va caure aquest divendres al vespre a la capital de la Noguera. L'aiguat va començar cap a les vuit del vespre i es van acumular més de 70 litres per metre quadrat, dels quals 51 van caure en només mitja hora.

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que les afectacions més importants es van registrar al centre històric, als carrers que hi ha al voltant de la plaça Mercadal, amb baixos inundats i cotxes arrossegats per la força de l'aigua, que també va arrencar llambordes dels carrers. L'esfondrament parcial de l'habitatge del carrer la Creu no va provocar ferits però les dues persones que hi viuen van ser reallotjades en un pis del consistori per a casos d'emergència. Una patrulla dels Mossos es va quedar custodiant l'habitatge per garantir que ningú hi accedís.