El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP), Lluís Rabell, va manifestar en un article al diari francès Libération que la independència de Catalunya comportaria violència. «Nosaltres ens creiem l'excepció però no ens escaparem pas de la violència.... si ens declarem independents una bona part de la societat catalana no reconeixerà el referèndum», va assegurar en un article que recull l'opinió de diversos actors polítics catalans per analitzar la situació a Catalunya.

L'article també explica que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no està d'acord amb l'opinió de Rabell. «No hi haurà una guerra civil a Catalunya», afirma Puigdemont tot recordant que no hi ha tradició de violència com en el cas del País Basc. L'article recull l'opinió de Puigdemont, del conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el diputat del PSC Ferran Pedret, el diputat de JxSí Lluís Llach, el delegat del govern a França i Suïssa, Martí Anglada, el professor d'història contemporània Joan B. Culla, i la professora de dret civil i membre de C's Chantal Moll de Alba.

Puigdemont exclou, en l'article, la possibilitat d'un escenari violent. «Aquí nosaltres arribem a fer coalicions amb gent amb qui tenim un desacord profund», argumenta per replicar Rabell.

Per la seva part, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va mostrar ahir la seva «sorpresa» per les declaracions de Rabell i va dir que només cal repassar les imatges de les diades dels darrers 5 anys per veure que «s'ha tractat de festes multitudinàries des d'una perspectiva cívica, pacífica, democràtica i alegre, amb la participació de famílies senceres i sense incidents de cap mena», va assegurar Munté.