66 cellers de les 12 denominacions d'origen de Catalunya participaran en la 36a edició de la Mostra de Vins i Caves, que enguany se celebrarà a Barcelona del 22 al 25 de setembre coincidint amb les festes de la Mercè. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, inaugurarà aquest dijous la fira des del passeig Lluís Companys. A aquesta gran oferta vinícola, que organitza l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), s'hi afegeix una proposta de productes de proximitat com embotits, formatges, conserves de peix, postres i coques dolces i salades. A més, la col·laboració entre l'organització i Turisme de Catalunya permetrà que els visitants coneguin l'oferta enoturística del país.

Aquesta mostra és el desplegament més important del sector del vi català: un aparador immens amb una oferta vinícola i alimentària, que enguany ha estat reconeguda internacionalment en ser declarada Catalunya Regió Europea de la Gastronomia. Tradició i innovació coincideixen en l'esdeveniment on s'apleguen més varietat de cellers i vins en una proposta que inclou també la difusió de l'oferta enoturística catalana, de la mà de Turisme de Catalunya.

A més de l'itinerari lliure de degustacions de vins oferts pels diferents cellers, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a les dues sales de tast habilitades a la mostra.

Per altra banda, la renovació aquest any de l'acord entre l'organització de la mostra i Enomatic, permet que els vins es puguin adquirir a l'espai selecció de la Mostra.

Els 71 vins icona dels cellers participants a la mostra tindran un lloc reservat a l'Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir de grans vins en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L'Espai Selecció manté l'accés diferenciat, per a preservar l'ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.

#MostravinsCUINA

La col·laboració d'Incavi i Prodeca amb la revista Cuina ha propiciat l'organització del concurs de fotografia #MostravinsCUINA a través de twitter. Es tracta de compartir les fotografies que els visitants facin durant la mostra, amb l'etiqueta #MostravinsCUINA.

Per altra banda, la revista Cuina convoca els millors bloguers especialitzats en el món del vi i l'enoturisme a gaudir d'una visita guiada i exclusiva per la Mostra, que tindrà lloc el dijous 22 de setembre, a les sis de la tarda. Acompanyats per Àngel Garcia Petit, enòleg i col·laborador de la revista, podran visitar les parades dels cellers expositors i conèixer el producte de primera mà, i a més, tindran accés a la sala VIP de l'Espai Selecció de la Mostra.

Solidaritat

La 36a Mostra de Vins i Caves, repeteix, per tercer any consecutiu, la iniciativa del barret solidari. Per a l'impuls dels valors de solidaritat, aquest cop amb el propòsit de tenir presents les persones sense sostre. Així, la Mostra ofereix els barrets solidaris al públic visitant, perquè els puguin adquirir mitjançant una aportació a la Fundació sense ànim de lucre Arrels, una entitat que des de 1987 es dedica a l'atenció de persones sense sostre de la ciutat de Barcelona.