El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va manifestar ahir que si hi ha condemna judicial pel 9-N «tots», entre els quals es va incloure, se sentiran «condemnats» i les conseqüències aniran «molt més enllà de la queixa» perquè seria un «menyspreu» a la voluntat «de ser i decidir».

En roda de premsa després de reunir-se amb el seu homòleg valencià, Ximo Puig, Puigdemont va afirmar encara que espera que no es produeixi una condemna a l'expresident Artur Mas o a l'exconseller Francesc Homs perquè es tracta d'un assumpte polític que reclama «respostes polítiques», però si es donés, hi hauria conseqüències. El president català va qualificar la jornada d'ahir al Tribunal Suprem com «el dia de la vergonya» perquè és «inacceptable» que un responsable polític hagi de declarar per una demanda penal relativa al fet que «la gent expressi la seva opinió a través de les urnes», en paral·lel al fet que ministres «hagin destinat diners públics a finançar la guerra bruta» contra l'independentisme català i «ni tan sols donin explicacions al Congrés».

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va expressar novament el seu suport a Homs. «Una vegada més veiem com l'Estat posa tot el seu aparell judicial a treballar contra Catalunya», va lamentat el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià. Uns fets que refermen, segons Sabrià, la «necessitat imperiosa» de «continuar donant força al full de ruta» i tirar endavant les tres lleis de desconnexió i la llei de transitorietat jurídica.

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va dir que no és positiu per a la democràcia que es judicialitzi la política, i va criticar que hi hagi líders polítics com Homs que puguin anar a la presó per treure les urnes.

Per l'altra banda, el coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, va acusar el PDC de representar un nou episodi de «política espectacle». «No és la primera vegada que un dirigent de Convergència arriba als jutjats en processó com si fos un acte religiós i on tots van seguint el líder espiritual», va assenyalar Albiol.