L'exconseller de Presidència de la Generalitat i diputat de PDC, Francesc Homs, ha negat al jutge del Tribunal Suprem, davant qui ha comparegut aquets dilluns duran tdues hores com a investigat o imputat pel 9-N, haver desobeït al Tribunal Constitucional tot i prendre part en la convocatòria del referèndum.

El Tribunal Constitucional no va concretar en cap moment quins eren els àmbits específics de la convocatòria del 9-N als quals afectava la seva suspensió, atès que va emetre una resolució ambigua, àmplia i genèrica, de tal manera que no va existir una prohibició clara a la qual s'oposés Homs, segons ha declarat l'exconseller.

Homs no ha volgut respondre a les preguntes del fiscal, mentre que la defensa no ha intervingut, de manera que l'únic interrogatori ha estat el del magistrat del cas, Andrés Colom. Ha començat la seva declaració amb un al·legat polític en el qual ha manifestat el seu rebuig al fet que s'hagi arribat a judicialitzar una qüestió política, a la qual cosa ha respost el fiscal dient que actua sota l'imperi de la llei i sense cap pressió política.

El poític ha manifestat així mateix la seva protesta pel canvi de criteri de la fiscalia en relació amb aquest assumpte, atès que segons el seu record, els fiscals catalans no van trobar matèria per querellar fins que se'ls va ordenar que ho fessin des de la Fiscalia de l'Estat.

En aquest sentit, l'advocat defensor d'Homs, Sergi Blázquez, ha declarat als mitjans que demanarà el sobreseïment en haver quedat clar que el seu client no va incórrer en cap delicte.

El diputat ha sortit de la seva declaració amb aspecte somrient i relaxat i ha comunicat al periodistes que faria declaracions al Centre Cultural Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid.