La portaveu del Govern català, Neus Munté, va assegurar ahir que l'executiu de Carles Puigdemont no demanarà als ciutadans que paguin a la hisenda catalana i el que farà és "explicar-nos molt i molt bé" perquè decideixin els catalans. En declaracions a Catalunya Ràdio, Neus Munté va considerar que "estem davant una societat madura, una societat que coneix exactament què està passant i quines són les respostes que tenim en el nostre plantejament democràtic per part de l'Estat".

"Més que demanar als ciutadans, el que farem és explicar-nos molt i molt bé", a l'hora d'abonar els impostos a la nova agència tributària catalana, va afegir. En paral·lel, en la mateixa entrevista, Munté va rebutjar la proposta de la CUP de convocar vagues generals per impulsar el procés independentista perquè, segons va opinar, aquest tipus de protesta és més pròpia de conflictes laborals i va advocar per altres formes de mobilització més transversals.

Així mateix, la consellera va anunciar que deixarà el seu escó com a diputada al Parlament de Catalunya, probablement després de la moció de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per complir amb el reglament d'incompatibilitats del Partit Demòcrata Català.

Eixamplar la majoria

La portaveu del Govern també va voler recordar a l'alcaldessa de Barcelona que "la Generalitat no pot impedir un desnonament quan hi ha una ordre judicial. I això ho sap tothom". "Disposaríem de més eines per evitar desnonaments si no s'hagués suspès una llei que tractava aquest tema", va remarcar Munté, que va tornar a reiterar que el Govern prefereix fer un referèndum per tirar endavant el procés, seguit d'unes eleccions constituents.

"El referèndum és el millor instrument per verificar unes majories i amb uns efectes clars davant la comunitat internacional", va reflexionar. Preguntada sobre el RUI, Munté va subratllar que "caldria crear un nou marc jurídic que ara no existeix per poder fer aquesta consulta". "Ara estem treballant per eixamplar la majoria social independentista perquè volem que una majoria estigui còmoda amb la situació", va dir Munté.