La Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) ha detectat sis nous casos de menors, quatre d'ells que ja són adults i van estar tutelats per la Generalitat, i dos més que van tenir expedients de risc oberts, que van ser víctimes de la xarxa de pornografia infantil desarticulada pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. Segons va informar la DGAIA, aquests sis casos se sumen als altres set de nens tutelats per la Generalitat ja coneguts que van ser captats per la xarxa, cinc a Tortosa i dos més a Amposta, i reben actualment «teràpia intensiva» perquè puguin superar la situació d'abusos que han viscut.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir aquest estiu set persones en una operació que va permetre desarticular una organització que va captar uns 80 menors -dels quals 29 han estat ja identificats- en situació de vulnerabilitat per gravar fotos i vídeos de contingut sexual que editaven i venien per tot el món.

Paral·lelament la DGAIA ha obert un expedient informatiu per revisar els casos d'aquests nens tutelats i joves que havien tingut algun expedient obert abans del 2012, ja que la xarxa funcionava des de fa anys.