L'Audiència Nacional ha accedit a desbloquejar un dels comptes bancaris intervinguts a Mercè Gironès, imputada en la causa en la qual s'investiguen els negocis del seu exmarit Jordi Pujol Ferrusola i el patrimoni familiar, perquè pugui pagar l'IBI «dels seus habitatges» i del de la filla de tots dos.

La secció tercera del Penal ha adoptat aquesta decisió amb el vistiplau de la Fiscalia Anticorrupció en considerar que impedir el desbloqueig d'aquest compte pot posar en perill la garantia que representen aquests immobles per afrontar el pagament de les responsabilitats civils que poden derivar d'aquest procediment.

Els magistrats -Alfonso Guevara, Antonio Díaz Delgado i Fermín Echarri- creuen que, si no abonés Gironès l'Impost de Béns Immobles (IBI), «es procediria a embargar els esmentats immobles per la Hisenda Pública amb la consegüent disminució del valor patrimonial immobiliari».

Per això han decidit estimar el recurs d'apel·lació que va interposar Gironès contra la negativa del jutge instructor José de la Mata de desbloquejar aquest compte amb l'argument que l'extracció d'«unes sumes de diners importants» faria disminuir el saldo i les garanties de fer front a les responsabilitats civils que puguin derivar d'aquest procediment.

De la Mata va considerar a més que Gironès pot disposar d'altres fonts econòmiques per afrontar aquests pagaments, afirmació que va ser rebutjada per l'exdona de Pujol Ferrusola en el seu recurs al·legant que els diners de què disposa són els que estan bloquejat en aquests comptes.