El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, participarà aquest diumenge a Salt en l'acte que l'ANC i Òmnium Cultural han organitzat a Salt. Així ho ha assegurat en una entrevista al diari Ara. D'aquesta manera, trenca amb la línia marcada per Artur Mas, que mai va acudir als actes de les entitats sobiranistes durant la Diada, alegant que havia de mantenir un "paper institucional".

Fa pocs dies, Puigdemont ja va defensar el seu dret a manifestar-se. En una entrevista a l'agència ACN, va recordar que ell ha participat en totes les mobilitzacions amb motiu de l'Onze de Setembre, també essent alcalde de Girona, i fins i tot ha organitzat trens cap a Barcelona.

Puigdemont va remarcar que el seu rol institucional no és el principal motiu per qüestionar si ha de participar o no en la manifestació organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural. A parer seu, un president pot mobilitzar-se, i més quan el motiu de la manifestació coincideix amb l'agenda política del seu Govern. De fet, va subratllar que ell ho fa per diferents motius, per rebutjar un atemptat, per denunciar la violència masclista o el maltractament dels refugiats.

"És un compromís que té una part institucional, però també és personal", va afegir. "La decisió que prendré serà ponderada, consultada i raonada", va dir Puigdemont, que va voler deixar clar que, el Govern en el seu conjunt "se sent molt representat per l'esperit d'aquesta manifestació".

El president de la Generalita ha comunicat avui mateix la seva intenció de participar en la manifestació de Salt als presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart