Els sindicats UGT i CSIF van comunicar ahir que existeix una espiral d'agressions i d'incidents greus als centres penitenciaris catalans i van recriminar a la Generalitat que posi en perill la seguretat dels funcionaris de presons a causa, entre d'altres motius, de la falta de personal. La UGT i el CSIF van revelar que als últims dies hi ha hagut dos incidents a les presons de Brians 2 i de Quatre Camins, on sostenen que l'actuació de la reduïda plantilla de funcionaris que prestava serveis a la presó va evitar que la situació es descontrolés del tot.

Divendres passat, 2 de setembre, va haver d'activar-se el codi motí en el mòdul 9 del centre penitenciari de Brians 2 per desactivar una baralla multitudinària generada quan els funcionaris intentaven protegir un intern d'origen àrab a qui un grup de presos pretenia linxar, tal com expliquen les mateixes fonts del CSIF. Segons la UGT, la conselleria de Justícia està posant en perill la seguretat dels funcionaris de presons, ja que no s'estan adoptant les mesures necessàries per detenir les «contínues» agressions que pateixen, entre les quals plantegen recuperar la cobertura de les més de 400 places que han desaparegut.

De la seva banda, CSIF va sol·licitar que, davant la falta de personal, s'inclogui els funcionaris de presons en el protocol d'agressions d'agents de l'autoritat i que se substitueixin les baixes i jubilacions, que actualment no es cobreixen.