El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va manifestar ahir optimisme de cara a la qüestió de confiança després de la reunió de divendres amb la CUP, que va valorar com "un bon inici per poder pensar que es pot superar aquesta situació".

En declaracions a Berga, Puigdemont va comentar així la reunió amb les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya i el membre del secretariat nacional Dani Corpas per encarrilar la qüestió de confiança del 28 de setembre.

El president català va posar èmfasi en el fet que Junts pel Sí i la CUP "treballen esforçadament per mantenir un clima de confiança" que permeti que Catalunya "segueixi endavant", sent dues formacions "molt més distants ideològicament del que són, per exemple, els dos grans grups espanyols (PP i PSOE)".

Així, la reunió amb la CUP "és una situació que contrasta clarament amb el que està passant en aquestes mateixes hores a l'Estat", va incidir Puigdemont en al·lusió a la investidura fallida del candidat del PP, Mariano Rajoy, una circumstància que va atribuir a l'"absència de projecte" en el conjunt d'Espanya.

En clau catalana, el president de la Generalitat va indicar que la reunió amb els antisistema era només "per parlar" i, en aquest sentit, va remarcar: "Ja vaig dir des del primer dia que la confiança no la poso a negociació".

Per a Puigdemont, la trobada de divendres al Palau de la Generalitat va ser, en tot cas, "un bon inici per poder pensar que el dia 28, entre tots, podem superar aquesta situació" i sobretot, va incidir, el que vindrà posteriorment: el debat de política general i el dels pressupostos. Va assenyalar que si va decidir convocar la qüestió de confiança és perquè té "clar" que s'ha d'"evitar el risc d'eleccions", cosa que comparteix la CUP, per la qual cosa "hi ha d'haver marge d'entesa".

"És sobre la confiança amb el que hem de culminar el projecte que vam iniciar amb aquesta legislatura i constatar que la voluntat és compartida", va concloure.

Arrimadas vol autocrítica

La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, va demanar ahir al president de la Generalitat que faci més "autocrítica" quan parli de les dificultats per formar govern a l'Estat, perquè "amb la CUP Catalunya ha tingut de tot menys estabilitat".

La líder de l'oposició va qüestionar així que el president de la Generalitat contrasti la seva reunió d'ahir amb la CUP per recuperar el clima de confiança amb l'intent fallit del PP per investir Mariano Rajoy, amb el suport de Ciutadans.

En unes declaracions a Santa Coloma de Gramenet, Arrimadas va afirmar que "amb la CUP, Catalunya ha tingut de tot menys estabilitat, perquè en l'únic en el que es posen d'acord és a saltar-se les lleis i a parlar d'independència". Arrimadas també va advertir al president de la Generalitat que mentre aposti "per la ruptura i no per les reformes, l'únic suport que tindrà serà el de la CUP".