Un veí de Mataró de 36 anys ha estat detingut per amençar a través de les xarxes socials que repetiria la massacre d'Orlando on van matar 49 persones i en van ferir desenes en una discoteca gai. En un dels vídeos feia referència a un festival gai que es va celebrar a mitjans d'agost a Barcelona, el Circuit Festival. L'home exhibia en els vídeos una pistola que semblava real però era falsa.

A través de piulades a Twitter i vídeos a Youtube llançava missatges contra homosexuals, lesbianes, transsexuals i bisexuals i, fins i tot, amenaçava, pistola en mà, que repetiria la massacre d'Orlando, a l'estat nord-americà de Florida. Es tracta d'un home de 36 anys que la policia espanyola ha detingut a Mataró, i que ara s'enfronta a una pena d'entre un i quatre anys de presó, a més d'una multa que aniria dels 601 als 30.000 euros. El detingut havia penjat fins a 31 vídeos i va seguir tot i que la xarxa social els anava eliminant per ser el seu contingut homòfob i violent. En la detenció, els agents de la policia van intervenir la pistola de fogueig.

En un dels vídeos, l'arrestat es referia al Circuit Festival, un dels majors festivals del món del col·lectiu LGTBI i que se celebra la primera quinzena d'agost a Barcelona. "Tretze dies per preparar-me", deia, com si insinués que s'estava preparant per cometre algun tipus d'atemptat. En un altre vídeo, el detingut promovia una "cançó de l'estiu" on la lletra incitava a "acabar" amb el col·lectiu homosexual amb "un tret al cap" o bé a "tractar-los pitjor que als animals". Tot això, exhibint la pistola falsa. A més, insults com "sidosos" o "aberracions de la natura a exterminar" apareixien en les piulades que mostrava al seu perfil de Twitter. Nombrosos internautes havien denunciat aquests missatges. A banda d'aquests fets, el detingut té antecedents per maltractaments i lesions, i sobre ell pesa una ordre de recerca per part d'un jutjat de Barcelona. Té en vigor, a més, una privació al dret de tinença d'armes, però podia tenir la simulada que li han trobat.