La querella que el Partit Demòcrata Català (PDC) ha presentat contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per violació de secrets, prevaricació i malversació ha entrat avui al registre del Tribunal Suprem.

L'acusació està relacionada amb les converses del ministre en funcions amb l'exdirector de l'Oficina d'Antifrau, Daniel de Alfonso.

La querella criminal, que CDC (ara refundada en el PDC) ja havia anunciat a finals del mes de juny passat, s'ha presentat finalment avui davant el Tribunal Suprem, tal com va avançar el diputat Francesc Homs ahir en el debat d'investidura al Congrés.

Els querellants són l'exalcalde barceloní Xavier Trias i la formació CDC (refundada en el PDC), que acudeixen a la justícia per denunciar l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior en funcions.

Es basa en gravacions en les quals se'ls escolta acordant buscar proves i casos de corrupció que afectessin càrrecs de partits independentistes, entre ells també Francesc Homs.

El Suprem haurà d'estudiar ara si existeixen raons per admetre a tràmit la querella en funció dels possibles indicis i la possible implicació en els suposats delictes per part de l'acusat, atès que de la seva competència no hi ha dubtes per ser Fernández Díaz persona aforada. En cas de no trobar raons per seguir amb la investigació, el Suprem arxivarà el cas.

El text, de 42 pàgines, basa les acusacions en la documentació escrita i les gravacions d'àudio publicades pel diari "Público" el juny passat, que fan referència a dues reunions entre De Alfonso i Fernández Díaz al despatx del ministre a l'octubre del 2014, poc abans de la consulta sobiranista del 9N.