Un radar mòbil dels Mossos d'Esquadra va detectar a Tarragona un cotxe fúnebre -amb un difunt en el seu interior- a 130 quilòmetres per hora en un tram limitat a 100 i el conductor, que ha estat acomiadat, havia perdut tots els punts .

Els Mossos han confirmat avui que el passat dia 25 al matí van localitzar un cotxe fúnebre a 130 quilòmetres per hora a l'autovia A-7, sentit nord, al quilòmetre 1.170.

El vehicle era del tanatori de Tarragona i traslladava a un difunt al municipi veí de Torredembarra.

En aturar-lo els Mossos d'Esquadra i demanar-li la documentació, el conductor va al·legar que se l'havia deixat a casa i el van deixar continuar amb l'advertiment que havia de presentar-la el més aviat possible a comissaria.

No obstant això, van comprovar que havia perdut tots els punts del carnet i el va seguir un motorista per comunicar-li que ja no podia conduir, si bé li van permetre deixar al difunt a Torredembarra.

Un jutge ha condemnat el conductor Xavier H., de 30 anys, a 32 dies de treballs comunitaris per un delicte contra la seguretat del trànsit.

La funerària municipal Serfum ha acomiadat el conductor, que en realitat estava contractat com a peó, però que va conduir el vehicle per un pic de treball, i el contracte temporal expirava demà, 1 de setembre.

A partir d'aquest episodi, Serfum exigirà als seus empleats un certificat sobre l'estat dels punts del seu permís de conduir.