Un agent de la unitat antiavalots dels Mossos d'Esquadra ha salvat una nena de 3 anys que s'estava ofegant a l'ennuegar-se amb una llaminadura, ja que l'agent la ha envoltat per darrere i li ha clavat tres cops secs i curts, aplicant la maniobra de Heimlich, fet que li ha permès tornar a respirar.

Segons ha informat avui la policia catalana, aquesta actuació del mosso es va produir dissabte passat, 27 d'agost, quan es trobava efectuant un servei de seguretat a l'exterior de la terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona, al Prat de Llobregat.

Cap a les 20.00 hores, uns pares i la seva filla de tres anys van anar a recollir a la terminal 1 de l'aeroport els avis de la petita, que tornaven d'un viatge a les illes Canàries.

Després d'aterrar, els avis li van comprar unes llaminadures a la seva néta, que es va ennuegar, de manera que la família va començar a demanar ajuda.

Carles, un agent antiavalots, va sentir els crits d'auxili i va córrer cap a la nena. En la seva carrera cap al lloc, l'agent es va treure l'armilla i altres parts de la seva dotació policial que el podien molestar per ajudar la nena, a qui li costava molt respirar i es començava a posar de color blau.

L'agent va envoltar amb els seus braços la petita per darrere, li va posar el puny per sota de l'estern i li va clavar un cop sec i curt, encara que va haver de repetir dues vegades més la maniobra de Heimlich perquè finalment funcionés.

La nena va començar a tossir, va extreure dos trossets de la llaminadura de goma i va recuperar la respiració, tot i que encara li quedava alguna petit resta més, que va expulsar quan va poder beure l'aigua que li va donar el conductor d'un autocar que passava per la zona.

El mosso, que està en la unitat antiavalots (BRIMO) des de fa quatre anys, va rebre formació de primers auxilis en el curs d'accés al cos, fa ja 21 anys, i en algun altre curs d'actualització al llarg de la seva carrera professional, segons la policia catalana.

Pare de tres fills, l'agent és la primera ocasió en què ha hagut de practicar aquesta maniobra.