Un dels punts que inclou el pacte d'investidura entre el PP i Ciutadans és l'immersió lingüística. Rajoy i Rivera volen implementar el trilingüisme en les comunitats autònomes que tinguin dues llengües cooficials, però la portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar que «estem molt tranquils perquè estem emparats en la LEC, en l'Estatut i tenim un consens social molt ampli al voltant de la immersió lingüística».

No ha existit «carpeta catalana» en les negociacions entre PP i C's per la investidura de Mariano Rajoy, segons van explicar fonts dels dos partits. El líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, va confirmar, però, a Catalunya Ràdio que s'ha treballat i desencallat un nou model trilingüe a l'escola que substitueixi la immersió. Una proposta que el PPC defensa «des de fa 10 anys» i que no suposa cap «atac» a la llengua catalana. De fet, Albiol va negar que l'ús del català estigui retrocedint i que, per tant, mereixi ser protegit. «L'espai del català al carrer és molt superior al de fa 10 anys», va subratllar. El coordinador general del PPC va descartar desavinences importants amb C's en la resta de temes i es va mostrar convençut que arribaran a un acord. Sense possibilitat de recórrer als partits nacionalistes, el PSOE és l'únic soci potencial per avalar el pacte. Ara bé, està segur que, si depèn de Pedro Sánchez, Espanya tindrà eleccions el 25 de desembre.

La secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, va carregar contra l'acord d'investidura entre PP i C'S que afavoreix el trilingüisme a les escoles perquè «obvia les competències pròpies de la Generalitat i la immersió lingüística» a Catalunya. Segons Escarp, la diferència «bàsica» de l'acord d'investidura subscrit entre Albert Rivera i Pedro Sánchez es basa en «el respecte a les competències autonòmiques» i, amb l'acord amb Rajoy, «en cap cas es defensa el que Catalunya té: una llei d'educació pròpia». En aquest sentit, la diputada va assegurar que aquest és un dels punts que fan insalvable un suport a la investidura que «ni es pot ni es vol». «Rajoy no pot ser la solució, algú qui ha estat el problema», va reblar.

La consellera de Presidència, Neus Munté, va criticar el pacte PP-C's per a la investidura de Mariano Rajoy i els va exigir que «treguin les mans del sistema educatiu» perquè «no es canviarà ni una coma». En una entrevista a TV3, Munté va recordar que no és la primera vegada que C's amenaça la immersió lingüística i va acusar el partit d'Albert Rivera de «canviar de principis segons com bufa el vent» però mantenint-se «fidel al seu principi fundacional de carregar-se la immersió».

D'altra banda, Neus Munté va deixar la porta oberta a deixar per la setmana que ve la trobada amb el grup de la CUP per abordar la qüestió de confiança del proper dia 28 de setembre. «Serà aquesta setmana o la que ve», es va limitar a dir.