La família d'un jove d'Igualada mort per una peritonitis es planteja denunciar l'Hospital d'Igualada pel tracte que va rebre en urgències, on va anar fins en tres ocasions fins que li van diagnosticar la malaltia, quan ja era tard.

Gabriel Pérez, futbolista de 24 anys, va morir dilluns passat per una peritonitis provocada per la perforació de l'apèndix, que els metges van trigar tres dies a diagnosticar.

La família assegura que el jove va anar a urgències de l'Hospital d'Igualada dimarts i dimecres passats i va tornar a casa amb diagnòstics de gastroenteritis i gastritis. No va ser fins dijous que, en una tercera visita a urgències, el centre sanitari va accedir a practicar-li un TAC davant la insistència de la família.

Apèndix rebentat

El TAC va revelar que es tractava d'una apendicitis aguda, de la qual va ser intervingut, encara que per llavors l'apèndix ja havia rebentat, cosa que va provocar un empitjorament de la salut del jove.

Segons el relat de la família, els facultatius van advertir els pares de Gabriel diumenge que difícilment sobreviuria sense una màquina que l'ajudés a respirar i que a Igualada no en tenien, per la qual cosa va ser traslladat a l'hospital Clínic de Barcelona. En arribar a l'hospital barceloní, els metges van declarar la mort cerebral del jove per falta d'oxigen.

Sense ambulància

La família de Gabriel Pérez va explicar que no només va haver d'anar tres cops a urgències abans que li diagnostiquessin l'apendicitis, sinó que li van negar el trasllat amb ambulància. "Dijous tenia molta febre i un mal tan fort que no es podia aixecar. Vam demanar que anés a casa una ambulància per portar-lo a l'hospital, però ens van dir que per una gastronteritis no es desplaçarien". Per aquest motiu, "la parella i el nostre altre fill el van haver de portar com van poder fins al centre sanitari", va explicar la mare, Carmen Escalante, al diari Regió7, del mateix grup editorial que Diari de Girona. Per a la família, la negativa de portar una ambulància a casa s'afegeix al mal servei que van rebre durant tres dies, abans que l'ingressessin al centre."No entenem que no veiessin que tenia una apendicitis. Podem comprendre que el primer cop no acabessin de detectar què tenia. Però la segona vegada, i després de les anàlisis que li van fer, no", va afirmar la mare. Dos dies després del funeral, els familiars van considerar que era el moment de contactar amb els advocats per preparar una denúncia contra l'hospital d'Igualada.