La diputada de la CUP Gabriela Serra va assegurar ahir que el referèndum unilateral d'independència es pot celebrar «tranquil·lament» al juny de 2017 i va confiar que Junts pel Sí «posi la directa» i, a l'agost de l'any vinent, es pugui culminar la secessió de Catalunya. En declaracions a Rac1, Serra va explicar que la setmana que ve està previst que la seva formació es reuneixi amb el president català, Carles Puigdemont, per «parlar i negociar» sobre la qüestió de confiança.

Amb vista a aquesta trobada, Serra va insistir en la necessitat d'incorporar al full de ruta un referèndum unilateral, que «té un cost, despeses i cal preveure» en els pròxims pressupostos, encara que va deixar clar que la seva formació desvincula la qüestió de confiança dels comptes de 2017: «Preferim que siguin dues coses diferents». «La qüestió de confiança és un tema en si mateix prou important com per discutir-lo exclusivament, i discutir després els pressupostos. Però si el president vol vincular-lo, possiblement el diàleg haurà de ser una mica més lent», va recalcar.

La diputada va augurar que «es pot anar a un referèndum unilateral tranquil·lament el juny que ve», a més d'apuntar que la CUP «espera i desitja» que Junts pel Sí «posi la directa i a l'agost de 2017 tinguem un país lliure». Serra admetre tot i així que en els terminis del full de ruta els partits independentistes van «una mica lents», i va advocar que la Diada ha de servir com a «tret de sortida».