El port del Garraf, a Sitges, va patir ahir un vessament de mil litres de gasoil que van obligar a crear una barrera al moll de Ponent perquè no arribés a les platges. El vessament es va produir de matinada per una fuita a la benzinera situada a la bocana. Segons el club nàutic, va ser el personal de vigilància i seguretat qui va donar l'alerta i immediatament es van activar tots els protocols de seguretat i emergència previstos per aquestes situacions. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert un expedient informatiu per comprovar com i per què s'ha produït la fuita.

El vessament va ser confinat pel personal amb barreres de contenció. També s'hi van desplaçar els Bombers, així com Salvament marítim, els Mossos d'Esquadra i la policia municipal. Al final la taca no va arribar a cap platja, segons va informar Protecció Civil, que va mantenir la situació de Prealerta del Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines (CAMCAT) fins que no s'havia recollit tot el fuel. Tot i això, es va veure des de l'aire una taca d'uns dos quilòmetres a tocar la costa que en arribar els vaixells s'havia dissolt. Ara s'analitzarà l'aigua.

L'equip de manteniment del dipòsit haurà de determinar les causes. El Club Nàutic va informar que la setmana passada "es van fer treballs de manteniment i neteja".

Per la seva banda, Territori i Sostenibilitat, que ahir al matí s'havia posat en contacte amb els alcaldes de la zona, ha obert un expedient informatiu per esbrinar si la fuita ha estat un accident o una negligència. El port de Garraf està gestionat mitjançant una concessió pel Club Nàutic Garraf.