La plataforma 'Libres e Iguales' ha presentat aquest dimarts davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la seva "reiterada" desobediència a les resolucions del Tribunal Constitucional en permetre la votació sobre les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent i avançar en la tramitació de les lleis de desconnexió. En un comunicat, l'entitat espanyolista apunta que estudiaran "estendre" la denúncia a la resta de membres de la Mesa del parlament i del Govern de Carles Puigdemont.

'Libres e Iguales' acusa Forcadell de consumar el passat 27 de juliol "una desobediència jurídica i material, la lenitat de la qual resulta intolerable en un país civilitzat". La plataforma també avisa que la denúncia podria ampliar-se per un delicte de malversació de fons públics davant la "desviació dels mateixos de la seva finalitat lícita i la seva destinació a activitats prohibides pel TC, i per tant antijurídiques".

L'entitat argumenta que presidenta del Parlament i els diputats afins "han desobeït al TC de manera exhibicionista i han fet ostentació del menyspreu que els mereixen, i els mereixeran, les resolucions de l'alt tribunal" i, per això, reclamen a les institucions "el màxim zel i energia en defensa dels drets dels ciutadans". "Libres e Iguales sap que el TC estudia donar una resposta a aquesta insòlita i deslleial conducta institucional però creu que el seu tràmit és perfectament, i fins a necessàriament, compatible amb la iniciativa civil", assenyalen en la nota.