La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, preveu una investidura "fallida" el pròxim 30 d'agost i adverteix d´unes "probables i inoportunes" terceres eleccions al Congrés de Diputats. La portaveu considera que ·"no és cap sorpresa"· que el PP hagi acceptat les condicions de Ciutadans però avisa que tot i així no hi ha la suma necessària perquè Mariano Rajoy sigui president. En aquest sentit, ha lamentat la "atonia" i la "inacció" de la política espanyola. En referència a l´advertència del Tribunal Constitucional a Carme Forcadell, Munté assegura que la presidenta del Parlament i el Parlament continuaran "fent la seva feina".

Neus Munté ha recordat que la responsabilitat per aconseguir un govern recau "en la formació política majoritària que és el PP". "És qui ha d'arribar al consens; a Catalunya es va imposar el sentit comú, tot el contrari del que passa a l'Estat", ha subratllat. La portaveu, en aquesta línia, ha recalcat que els "ciutadans espanyols continuen sense govern i sense tenir resposta a les seves necessitats i inquietuds". "I sembla que ningú vol donar-los una resposta", ha etzibat.

Munté, d'altra banda, s'ha referit a la notificació que ha rebut Carme Forcadell i la mesa del Parlament per part de l'Alt Tribunal en la qual se'ls adverteix de les possibles conseqüències per no haver aturat el debat de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. La portaveu ha assegurat que Forcadell està totalment legitimada per seguir al seu càrrec i ha advertit que la presidenta i el Parlament continuaran fent la seva feina. "No van fer res més que aplicar el reglament, el sentit comú i la democracia", ha assenyalat

.

Munté ha fet aquestes declaracions a l'ACN, just després d´inaugurar la 29a Mostra Gastronòmica, Comercial i d'Artesans de Cabrils.