El president del Grup Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va demanar a l'alcaldessa de Barcelona, que retiri el "suport" de l'Ajuntament a una "convocatòria independentista" programada al barri de Gràcia, que celebra aquesta setmana la seva Festa Major.

Fernández es refereix a un debat organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la plaça del Nord, en què està prevista la participació de Jordi Turull (PDC), Anna Simó (ERC), Mireia Vehí (CUP), Antoni Castellà (Demòcrates), Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú), a més de Liz Castro (ANC) i la cineasta Isona Passola. El líder popular a Barcelona va reclamar a Colau "que retiri el suport de l'Ajuntament o qualsevol ombra de dubte a aquesta convocatòria independentista, tal com figura en la promoció d'aquest acte organitzat per l'ANC, en què el representant de BComú, Gerardo Pisarello, figura com a primer tinent d'alcalde" del consistori.

Fernández considera que Colau "ha de retirar el suport a aquest acte independentista perquè Barcelona és una ciutat plural i de llibertat, capital de Catalunya, i gran capital d'Espanya".