L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC), continua com un dels principals protagonistes a Twitter després que ahir denunciés que havia rebut insults i amenaces a través de les xarxes socials per la decisió de l'Ajuntament de canviar el nom d'un carrer.

Es tracta d'una petita via, gairebé sense veïns, situada als afores de la ciutat, la qual tenia el nom de Salvador Gros, un voluntari terrassenc de la Divisió Blava mort en combat durant la Segona Guerra Mundial, i que ara s'ha rebatejat com a Font de la Noguera.

A través de Twitter i Facebook, Ballart va fer públics alguns dels atacs i missatges intimidatoris que ha rebut els últims dies. "Així que t'agrada treure els carrers als divisionaris, no? Ja m'encarregaré jo d'anar fotent les plaques de merda vermelles i separates. I més val que no et creuis amb mi que et patejo la cara", és només un dels exemples dels tuits que van anar dirigits a l'alcalde de Terrassa.

Ballart va afirmar que el fet de discrepar d'algunes decisions preses pel consistori "no justifica cap amenaça o insult" i va aprofitar per afegir que: "Ja n'hi ha prou d'intolerància i homofòbia". "Vaig dir que no toleraria cap missatge que atemptés contra la meva llibertat ni la de ningú. I continuo rebent-ne", va explicar Jordi Ballart, que subratlla que la llei els empara en aquest tipus de casos i que no s'ha de dubtar ni un moment a aplicar-la sempre que sigui necessari.

Condemna unànime

Després de fer públiques aquestes amenaces, l'alcalde socialista va rebre nombrosos missatges de suport d'altres dirigents polítics, no només dels exclusivament socialistes, sinó també d'altres formacions. "Tot el meu suport, Jordi. Ni amenaces ni insults. Dignitat i democràcia per vèncer intolerants i homòfobs. Ànims!", va escriure el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, mentre que el conseller de Cultura, Santi Vila, va publicar a través de la mateixa xarxa social el missatge: "Intolerable! Al teu costat".

Un altre dels que no van deixar escapar l'ocasió per manifestar el seu malestar arran de la situació va ser el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va expressar el seu suport a Ballart escribint el següent: "Fermesa contra la intolerància! Sempre al costat dels que pateixen qualsevol mena d'agressió. Una abraçada, Jordi".

"Amb Jordi Ballart contra la intolerància i per la decència. Grandíssim alcalde i persona", va tuitar la dirigent del PSOE i excap de llista del PSC per Barcelona Carme Chacón. L'alcalde de Terrassa també va rebre suport a través de diversos tuits de la ciutadania.