L'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, va formalitzar la seva renúncia al càrrec durant una sessió plenària celebrada el passat dijous. Oliva deixa l'alcaldia, després de 5 anys, per tornar a la seva plaça de policia local a Tremp. La normativa prohibeix que els agents puguin ocupar càrrecs electes.

L'Ajuntament de Tremp ha dotat la Policia Local d'un nou agent i Oliva ha optat per sol·licitar la reincorporació al seu antic lloc de treball. Actualment, ocupava una plaça als serveis tècnics de l'Ajuntament de Tremp. Oliva va ser alcalde per ERC en el seu primer mandat, però es va presentar com a independent en les darreres eleccions municipals. A partir d'ara, el substituirà la tinenta d'alcalde, Inés Moré.

En el ple extraordinari de renuncia, hi van assistir el director coronel de l'Acadèmia Militar, José Andrés Luján, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, a més d'una trentena de veïns de Talarn que van deixar petita la sala de plens. Oliva va explicar que deixa l'alcaldia per motius professionals i va dir que seguirà a disposició de l'Ajuntament treballant en el que faci falta com un veí més.