La família de Mor Sylla, el manter senegalès mort a Salou fa avui un any en caure des d'un tercer pis quan fugia d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra la venda ambulant il·legal, vol reobrir el cas, segons va anunciar ahir el seu germà Ibrahima. Poc més d'una vintena de persones van participar a la plaça de la Pau de Salou en un acte d'homenatge al manter, que va morir en caure des d'una terrassa d'un domicili de la plaça de Sant Jordi en el marc d'un dispositiu contra el top manta.

L'Audiència de Tarragona va arxivar el cas per falta d'indicis penals en l'actuació dels Mossos d'Esquadra, encara que el germà del difunt va assegurar que queden diversos punts per aclarir, entre ells per què no van prestar declaració els tretze agents que «van entrar en un pis de 40 metres quadrats en el que hi havia sis manters».

Ibrahima Sylla va assegurar que també hi ha versions contradictòries entre els companys de pis, als quals ha acusat d'estar «cecs i sords» davant els mitjans de comunicació i en seu policial i judicial, i es va preguntar si aquesta actitud de no col·laboració serà «a canvi de papers». Sylla va lamentar que els companys de pis diguessin que tota la mercaderia era del seu germà i va dir que està sol en la batalla judicial que l'espera per presentar recurs de cassació o obrir la via civil.

L'ambaixada del Senegal no va respondre a la petició d'ajuda, sobretot per no deixar «desemparada» la filla de Mor, que actualment té només 3 anys, qui «ha perdut al seu pare per una actuació desproporcionada dels cossos de seguretat policial», va reiterar el germà del difunt.