El nou secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, aposta per desenvolupar un "treball conjunt" entre el seu partit i la CUP, que ja comparteixen al carrer nombroses "lluites socials", malgrat les "divergències" sobre el procés sobiranista a Catalunya. Fachin va admetre que "el posicionament de la CUP sobre la qüestió nacional divergeix totalment amb el de Podem Catalunya", però en canvi, en el "diagnòstic de com és la societat en què vivim i quins són els seus problemes" hi ha "moltes coincidències".

De fet, Fachin va destacar que les bases d'una i l'altra formació política "estan treballant juntes en les lluites socials", fet pel qual els "ponts" ja existeixen. "Aquests punts de trobada en l'àmbit social ens obliguen a intentar entendre l'altre en qüestions en les quals no estem d'acord", com per exemple el procés cap a la independència, va apuntar.

Fachin, que ha assumit les regnes de Podem Catalunya després de proclamar-se vencedor de les primàries al juliol, en aconseguir el 41,96% dels vots, per davant dels altres quatre aspirants a la secretaria general, es va mostrar contrari a "caure en una dinàmica de blocs" que distingeixi només entre independentistes i unionistes.

Segons la seva opinió, "seria un error terrible" que els espais que representen Podem, integrat en el grup de Catalunya Sí que es pot al Parlament, i la CUP no col·laboressin en aquells àmbits on comparteixen punts de vista. Aquest treball unitari, va destacar, "al carrer ja s'està donant", fet pel qual "les organitzacions han de ser un reflex d'aquests punts de trobada i també de les diferències".

"Hem de treballar junts en les coses que compartim. I sobre les que no compartim, hem de discutir. Però no ens podem permetre el luxe de no treballar junts, per exemple, en el model sanitari català", va raonar.

En el terreny de les polítiques de sanitat, va insistir, "compartim amb la gent de la CUP un diagnòstic sobre què ha passat en la sanitat i quines són les solucions", mentre que Junts pel Sí "defensa amb totes les armes" el model actual, avalat "en molts aspectes" també pel PP i Ciutadans.

"Estic cansat de votar al Parlament igual que la CUP, mentre Convergència vota igual que el PP", va assenyalar Fachin, un dels 11 diputats de Catalunya Sí que es pot, que integra ICV, EUiA i Podem Catalunya. A l'hora de referir-se al funcionament intern de la CUP, Fachin es va mostrar especialment respectuós amb els seus "processos democràtics" de presa de decisions.