Els militants de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) han elegit el nou Secretariat Nacional de la formació amb el suport del 76,23% dels vots emesos, ha informat avui el partit independentista.

L'única candidatura col·lectiva que s'havia presentat al Secretariat Nacional, l'equivalent a l'executiva d'altres partits, ha estat elegida amb 837 vots favorables

En el procés de votació, que s'ha desenvolupat de forma electrònica del 30 de juliol al 4 d'agost, han participat 1.098 militants, que representen un 63,18% de la militància amb dret a vot.

Els nous membres del Secretariat Nacional que forma part de la candidatura col·lectiva són Quim Arrufat, que va ser diputat al Parlament en l'anterior legislatura, Natàlia Sànchez, Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy i Ricard Torné.

També formaran part del secretariat de la CUP quatre candidats que es van presentar a títol individual: Laura Rafecas (540 vots), Xevi Generó (502 vots), Albert Serrats (408 vots) i Òscar Simón (351 vots).

En aquest cas, Laura Rafecas, Xevi Generó i Òscar Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del Secretariat Nacional sortint.

En les votacions han participat 1.098 militants d'un cens total de 1.738 persones, xifra que representa un 63,18% de la militància de la CUP amb dret a vot, per a la qual cosa es requereix un mínim de 6 mesos d'antiguitat i estar al corrent del pagament de les quotes.

Els membres del secretariat sortint han dirigit una carta al conjunt de la militància en la qual desitgen als nous components de l'òrgan de la CUP "molt encert" per mantenir a "l'organització vinculada i compromesa amb les lluites populars", entre elles "guanyar el referèndum i construir una nova República al servei de les classes populars al camí cap a la plena llibertat dels Països Catalans". EFE.