La CUP va finalitzar la passada mitjanit el seu procés de votació per escollit el nou secretariat, la nova cúpula del partit, que ha de substituir una direcció que va patir dimissions per discrepàncies internes fa dos mesos. El procés de renovació del secretariat és, per a Anna Gabriel, "un pas més que es fa com a organització" que arriba en un moment "on hi ha hagut molts debats interns".

La diputada va admetre que després de les dimissions i les tensions viscudes en aquest curs polític, "és cert que era necessari un nou equip de treball". Però tot i així, Gabriel creu que "de debat i tensions internes, segurament n'hi haurà sempre". "No sóc poc partidària de magnificar el debat i convertir-lo en una crisi permanent, que sembla que és el que té la CUP", va assegurar.

I és que ella no creu que hi hagi "grans canvis" en la manera de funcionar del secretariat elegit respecte del que abandona la direcció de la CUP. "Jo vull pensar que el secretariat seguirà tenint debat, i que no compartiran tots els membres totes les decisions al 100% sempre, perquè ens convertiríem en una organització que no som. Una altra cosa és que ens dotem d'una responsabilitat col·lectiva i que quan es pren una decisió, la majoria dels membres facin l'esforç de respectar-la interna i externament. És un desig i esperem que sigui així. Bàsicament perquè sinó s'utilitza permanentment contra nosaltres i per situar-nos en una crisi permanent que no és tal", va explicar Gabriel. Per a la diputada, assolir aquest punt és "un repte del nou secretariat". És per això que creu que tant ella com gran part de l'organització estarà a disposició d'aquesta tasca.

La qüestió de confiança

La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, va demanar ahir a la CUP que "recapaciti" i no s'alineï amb les forces "unionistes" contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè això arrossegaria Catalunya a unes noves eleccions. Pascal va advertir els anticapitalistes que el 28 de setembre, quan Puigdemont se sotmeti al Parlament a la qüestió de confiança, hauran de "decidir en quin bàndol se situen": en el dels que "construeixen" una Catalunya independent o en el "dels que bloquegen" el procés sobiranista.

"Si la CUP no està a l'altura i no és capaç de fer viable l'encàrrec de les eleccions del 27-S, haurem d'anar a unes altres eleccions, perquè no hi haurà cap mena de marge", va alertar. En cas que la CUP, el 28 de setembre, demostrés que "li interessa més fer prevaler determinades visions ideològiques i dogmàtiques que la viabilitat del procés", va avisar Pascal, "desgraciadament tornaríem a trobar-nos a les urnes".

"És una pena plantejar-lo en aquests termes, però són ells qui han portat les coses fins aquí", va apuntar el cap visible de la nova direcció executiva del PDC. "Els ciutadans no perdonarien que alguna de les forces sobiranistes fallés justament ara", va sentenciar.