La CUP va finalitzar la passada mitjanit el seu procés de votació per escollit el nou secretariat, la nova cúpula del partit, que ha de substituir una direcció que va patir dimissions per discrepàncies internes fa dos mesos.

El resultat no es coneix encara però la diputada Anna Gabriel ja ha posat deures al secretariat naixent. En una entrevista a l'ACN, Gabriel ha vaticinat que la direcció escollida seguirà tenint "tensions internes", però ha demanat que des del primer moment intentin evitar que això es vegi "com una crisi permanent" dins la CUP.

Malgrat defensar que els membres del secretariat han se seguir "tenint debat" i, si convé, discrepar uns dels altres, la diputada creu que la nova direcció naix amb "el repte" de "dotar-se d'una responsabilitat col·lectiva" per a que quan "es prengui una decisió, la majoria dels membres facin l'esforç de respectar-la interna i externament".

El procés de renovació del secretariat de la CUP és, per a Anna Gabriel, "un pas més que es fa com a organització" que arriba en un moment "on hi ha hagut molts debats interns". La diputada admet que després de les dimissions i les tensions viscudes en aquest curs polític, "és cert que era necessari un nou equip de treball".

Però tot i així, Gabriel creu que "de debat i tensions internes, segurament n'hi haurà sempre". "No sóc poc partidària de magnificar el debat i convertir-lo en una crisi permanent, que sembla que és el que té la CUP", assegura. I és que ella no creu que hi hagi "grans canvis" en la manera de funcionar del secretariat elegit respecte del que abandona la direcció de la CUP.

"Jo vull pensar que el secretariat seguirà tenint debat, i que no compartiran tots els membres totes les decisions al 100% sempre, perquè ens convertiríem en una organització que no som. Una altra cosa és que ens dotem d'una responsabilitat col·lectiva i que quan es pren una decisió, la majoria dels membres facin l'esforç de respectar-la interna i externament. És un desig i esperem que sigui així. Bàsicament perquè sinó s'utilitza permanentment contra nosaltres i per situar-nos en una crisi permanent que no és tal", ha explicat Gabriel.

Per a la diputada, assolir aquest punt és "un repte del nou secretariat". És per això que creu que tant ella com gran part de l'organització estarà a disposició d'aquesta tasca. "Farem tot el que estigui a les nostres mans perquè sigui així", ha sentenciat.

Els resultats de la votació es coneixeran aquest divendres al vespre o el dissabte al matí.

Des del passat dijous a la mitjanit, quan es va tancar el període de votació, el sistema està comprovant que el procés telemàtic i informàtic sigui correcte i que no ha tingut cap problema. De les votacions sortirà el suport que rep la candidatura conjunta -l'única que s'ha presentat- on hi ha l'exdiputat Quim Arrufat i el regidor de Girona Lluc Salellas, i s'escolliran els membres del secretariat que es presenten en solitari.