El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, aposta perquè Catalunya tingui en un futur una «tarifa plana» a les autopistes que substitueixi l'actual sistema de peatges. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rull va explicar que Catalunya ha d'avançar cap a un nou model de gestió de les infraestructures viàries que sigui més sostenible i equitatiu per al conjunt del territori, ja que actualment a Catalunya hi ha més peatges que a la resta d'Espanya i, dins de la comunitat, hi ha comarques que paguen més que no pas d'altres.

El conseller va assegurar que mantenir una autopista o una autovia és «molt car», però que existeixen altres models de gestió que permetrien tenir unes carreteres de qualitat. El que proposa Rull per a Catalunya és el model que es coneix com a «vinyeta», que ja funciona en països europeus com Suïssa o Àustria i que consisteix que paguin els vehicles que utilitzen les carreteres i els que contaminen. «Sistemes com la vinyeta ens poden ajudar a fer un pagament per ús equitatiu per al conjunt del país i ambientalment sostenible», va destacar Rull, que va definir aquest model com «una espècie de tarifa plana».

«El model final que haurà de tenir és assimilable als països més avançats i moderns de pagament per ús, en el qual qui usa paga i qui contamina paga», va detallar el conseller, que també va aprofitar per assegurar que vol un sistema «sostenible per a tothom» i «harmònic» per al conjunt de tot Catalunya.

Però mentre no sigui possible implantar aquest sistema, Rull va reclamar al Govern espanyol que posi solució immediatament als problemes que pateix la N-340 a Tarragona, que acumula accidents i retencions pel seu mal estat i pel gran nombre de camions que transiten diàriament per aquesta via.

Rull, que el passat dimecres es va reunir amb els alcaldes de la zona, es va comprometre a traslladar al Ministeri de Foment la reclamació dels ens locals que s'apliqui la gratuïtat del peatge de l'AP-7 a tots els vehicles mentre no es facin les obres pertinents per desdoblar la N-340.