El senador del Partit Demòcrata Català (PDC) Josep Lluís Cleries, ha rebut com "una sorpresa" el fet que la Mesa del Senat hagi acordat deixar aquest partit sense grup propi. "No s'ha aplicat el reglament, sinó la política, i la política s'ha de fer a dins l´hemicicle", ha sentenciat. Cleries ha explicat que el PDC ha presentat les deu signatures de senadors i han adaptat el nom del grup, tal com els ho havia requerit la Mesa, però tot i així, tampoc no els ha servit per tenir grup propi. El senador de l'antiga Convergència Democràtica ha anunciat que aquest dijous presentaran un recurs per demanar que es reconsideri la decisió perquè "no s´aguanta". El PDC preguntarà formalment com és que en totes les situacions iguals prèvies, els partits que ho demanaven han acabat tenint grup propi.

El senador Cleries ha explicat que els serveis jurídics de la cambra han elaborat un informe que posa de manifest que hi ha diversos antecedents, en que una formació política s´ha trobat una situació similar. En concret, el representant del PDC es pregunta per què la Mesa no ha aplicat l´article 27.1 que preveu la possibilitat de tenir grup parlamentari presentant deu signatura de senadors. "Potser és que aquests no els agraden", ha ironitzat.

Els representants del PP ha la Mesa del Senat ha nvotat en contra del grup propi de PDC i el PSOE s´ha abstingut. ÉS la primera vegada des del 1977 que CDC, ara PDC, no te grup propi al Senat i que haurà de formar part del grup mixt.