Un conductor de 63 anys, de nacionalitat italiana, va passar en les darreres hores a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària. Agents dels Mossos d'Esquadra de Trànsit el van detenir el passat dilluns al vespre durant un control de velocitat al punt quilomètric 1,7 de la carretera LL-11, dins del terme municipal dels Alamús (Segrià).

Segons van informar els Mossos d'Esquadra, a les 20.51 hores el cinemòmetre va detectar un cotxe circulant a 194 km/h en un tram de carretera on la velocitat màxima permesa era de només 100 km/h.

Els agents van aturar immediatament el vehicle pertinent i van identificar el conductor, que no disposava de cap tipus de residència a l'Estat espanyol.

El culpable va quedar detingut per circular a una velocitat punible penalment. Pel que fa al vehicle que conduïa, un turisme de gamma alta, va quedar immobilitzat a la mateixa comissaria de Lleida. Un cop en dependències policials, els mossos van comprovar que el mateix vehicle havia estat fotografiat minuts abans per un altre radar a l'autovia A-2, circulant a 168 km/h.

La investigació

No era la primera vegada que s'havia enxampat el conductor circulant per sobre de la velocitat permesa. També el 30 de maig va ser detectat per un radar de la Garrotxa circulant amb excés de velocitat. Per aquestes dues infraccions, que eren administratives, el conductor haurà de fer efectives les dues sancions abans de poder recuperar el vehicle.