La resolució del Tribunal Constitucional que ha suspès l'aprovació en ple de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent, ha fet reaccionar la coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, que ha considerat que "l'Estat ha trencat de nou els principis bàsics de la democràcia i s'ha demostrat, un cop més, que la separació de poders a l'Estat espanyol fa temps que no existeix". Pascal també ha manifestat que veu "inacceptable que el TC anul·li una resolució política que emana de la sobirania del poble de Catalunya".

"Malauradament no hi ha cap novetat", ha afegit en un comunicat Pascal en valorar la decisió del Tribunal Constitucional. I és que per a la coordinadora del PDC, el govern del PP "ja ens hi té acostumats" a aquesta actitud. Però malgrat això, ha assegurat que "res no farà renunciar a seguir sent fidels al mandat que la gent va expressar a les urnes el 27 de setembre". "Al Partit Demòcrata ens guia aquest mandat", ha comentat.

Per a la coordinadora general, amb aquesta resolució "s'ataca la base del parlamentarisme i, per tant, la democràcia representativa" ja que "és normal que un Parlament faci debats sobre allò que preocupa els ciutadans i el que no és normal és que l'única resposta que ens arribi des de l'Estat espanyol sigui sempre recórrer als tribunals".