Unió es veu abocada a un concurs de creditors en no haver aconseguit un acord amb les entitats bancàries, amb les quals acumula un deute de 19 milions d'euros. En una carta a la militància, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha informat que li «fa mal» comunicar que no han aconseguit tancar «el conveni amb els creditors», fet que obliga el partit a «continuar el procés concursal».

La pèrdua de representació al Parlament i a les Corts, sumada a la fuga de regidors i militants des de la seva ruptura amb CDC el 2015, va agreujar encara més la situació dels comptes d'Unió, el deute de la qual ascendia a 19 milions d'euros, la qual cosa va obligar a la direcció democratacristiana a anunciar al març que se sotmetien a un preconcurs de creditors que, esgotat el termini legal, passarà a ser ara un concurs de creditors. Espadaler explica en la missiva que aquesta última setmana de juliol s'acabava el termini per tancar un acord amb els creditors, després d'haver impulsat altres mesures d'ajustos, com un ERO, la reducció de despeses o la posada en venda de la seva seu central, tot això amb la finalitat d'intentar garantir la viabilitat econòmica de la formació.

«Finalment no hem pogut tancar el conveni amb els creditors, la qual cosa ens obliga a continuar el procés concursal», va assenyalar. Espadaler va admetre que «és temps d'assumir la realitat per difícil que sigui, de gestionar-la amb honestedat i intel·ligència política i, sobretot, de mirar cap endavant». Va agraïr la tasca realitzada per l'equip que ha portat les negociacions i va manifestat la seva convicció que les idees d'Unió «continuen sent perfectament viables i més necessàries que mai».