Protecció Civil ha activat aquest divendres la prealerta del pla Infocat davant l'elevat risc d'incendis forestals durant el cap de setmana. El perill afectarà a partir d'aquest dissabte a diverses comarques de les Terres de l'Ebre, Tarragona, Girona i sud de la Catalunya Central. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de calor per dissabte i diumenge ja que es podran registrar temperatures màximes extremes de forma generalitzada a tot Catalunya excepte al litoral. Així mateix, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació activarà Pla Alfa en nivell 3 a partir d'aquest dissabte a diverses comarques i es restringiran els accessos al Massís del Montsant.

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Infocat pel risc d'incendis forestals que es preveu que sigui elevat a partir d'aquest dissabte al matí a conseqüència de l'episodi de calor previst aquest cap de setmana, per la baixada d’humitats relatives i l'entrada de vent en algunes zones afegit a la gran mobilitat d'aquestes dates. Durant el cap de setmana es podran registrar temperatures màximes extremes de forma generalitzada a tot Catalunya excepte al litoral. de cara a diumenge es mantindrà l’episodi de calor però disminueix la seva intensitat i probabilitat.

Per fer seguiment de la situació de risc d'incendi i calor, així com prendre les mesures adients per minimitzar els riscos d'incendi forestal, aquest migdia s'han reunit al Departament d'Interior el Comitè Tècnic de seguiment del risc del pla Infocat. La reunió l'ha presidit el director general de Protecció Civil, Joan Delort, i han assistit representants dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Sistema d'Emergències Mèdiques, Servei Meteorològic de Catalunya, Diputació de Barcelona, un representant del Secretariat de les Federacions d'ADF de Catalunya, la Creu Roja, CAT112 i Protecció Civil.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació activarà el Pla Alfa en nivell 3 a partir d'aquest dissabte en diverses comarques i es restringiran els accessos al Massís del Montsant. Els Mossos d'Esquadra i Agents Rurals vetllaran pel compliment d'aquestes restriccions.

En els municipis en què s'activarà el Pla Alfa se suspendran totes les autoritzacions d'activitats que poden generar perill d'incendi forestal. Pel que fa als treballs de sega de cereal, les màquines que treballin en aquests municipis hauran de comunicar l'inici de l'activitat i la seva situació al Cos d'Agents Rurals i caldrà que disposin de mitjans d'extinció d'incendis addicionals. En total seran 46 els municipis afectats pel nivell 3 del Pla Alfa, on no es prohibirà la sega però s'intensificaran els controls, obligant a haver-hi mitjans d'extinció extraordinaris que acompanyin els treballs.