El ple del Parlament ha aprovat una moció presentada per C's que reclama al Govern que garanteixi plans que acabin amb els barracons i redueixi el nombre d'estudiants amb un calendari fixat. Concretament, es reclama al departament d'Ensenyament que "faci efectiu en el termini màxim de quatre anys un pla per a l'eliminació gradual dels barracons" i que, a més, asseguri que les aules prefabricades "es faran servir només com a mesura extraordinària en situacions molt concretes i per temps limitat". De la mateixa manera, es reclama "garantir que en un termini màxim de dos anys, les ràtios seran sempre de 25 alumnes o menys a infantil de segon cicle i primària, i de 30 o menys a secundària obligatòria", tenint "de forma preferent 22 alumnes i 27, respectivament". Igualment, la moció aprovada exigeix "habilitar cada any una partida pressupostària oberta i ampliable per assegurar que les mesures podran fer-se efectives". Cap d'aquests punts, però, han rebut el suport de JxSí, que s'ha quedat sol votant en contra mentre la resta de grups han donar el seu vistiplau.

La moció també recull la demanda per a que Ensenyament faci les assignacions de places a docents interins "de tal manera que el 31 de juliol de cada any el procés estigui definitivament tancat". En aquest punt, tots els grups han votat favorablement, a excepció de CSQEP que ha preferit abstenir-se.

Per últim, la moció de C's incloïa una esmena pactada amb el PPC que reclamava al Govern "garantir els drets lingüístics dels alumes i la legalitat del procés de preinscripció pel curs 2016-2017, tot seguint les indicacions i en compliment de les sentències dels Tribunals i de la legalitat vigent, habilitant el procediment que permeti a les famílies optar per un ensenyament plurilingüe pels seus fills amb una presència vehicular garantida i suficient en català i castellà, amb un mínim d'un centre plurilingüe garantit per municipi o zona d'escolarització". Aquest punt, que de facto reclama acabar amb la immersió lingüística tal i com es coneix actualment, només ha rebut el suport de C's i PPC, aconseguint que els vots en contra de tota la resta de grups hagin provocat que quedi rebutjat.