La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha demanat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no faci de "presidenta de l'ANC" des de la cambra i eviti que es produeixi un "cop a la democràcia" amb la votació de les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent. "Li demanem que paralitzi que aquest cop a la democràcia pugui ser aprovat, perquè seria un incompliment claríssim de la seva obligació d'impedir el desenvolupament de la declaració del 9-N", ha apuntat Arrimadas, que ha recordat que hi ha un pronunciament explícit del TC exigint a la mesa que no permeti el desenvolupament del procés constituent. C's no ha volgut avançar de moment quines mesures prendrà si JxSí i la CUP forcen la inclusió de les conclusions en l'ordre del dia.

"Això és un cop a la democràcia, és passar per sobre de les lleis, de la justícia i de la majoria social de Catalunya", ha constatat Arrimadas en roda de premsa al Parlament, on també ha aprofitat per demanar a Junts pel Sí i a la CUP que acceptin que "no tenen la majoria social, que van fracassar el 27-S". "Potser aquest és el preu que Junts pel Sí ha de pagar davant de la CUP, però al final ho estan pagant tots els catalans", s'ha queixat.

La líder de C's a Catalunya ha preferit no avançar què farà el seu grup si finalment es produeix aquest debat al ple, confiant que Forcadell "no es pensi que està per sobre de les lleis, de la justícia i dels ciutadans, i assumeixi les seves responsabilitats i faci cas de la justícia".