La Fiscalia de Barcelona va obrir diligències per investigar al director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, germà de l'exconseller Felip Puig, per adjudicar contractes a quatre empreses afins a l'entorn de CDC, una d'elles vinculada al fill de Jordi Pujol, Pere Pujol Ferrusola. Segons van confirmar fonts de la Fiscalia, la investigació es va obrir arran d'una denúncia que va presentar el grup de la CUP a la Diputació de Barcelona el passat 7 de juliol, en què s'acusava Oriol Puig dels delictes de prevaricació i frau per l'adjudicació d'aquests contractes.

La denúncia, que van presentar en nom de la CUP la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i el diputat provincial Quim Duran, afecta Oriol Puig però també s'estén als administradors de quatre empreses vinculades al director de l'SMC. En la seva denúncia, la CUP considera que des de l'arribada de Puig a l'SMC l'any 2011 s'han anat succeint «actuacions per afavorir empreses amb les quals comparteix interessos lucratius, així com per idear projectes que ja de forma inicial eren clarament inviables però que tenien com a finalitat desplaçar diners públics cap a determinades societats mercantils».

Entre els esmentats projectes figuraria el que preveia la construcció d'un centre meteorològic en el cim de la muntanya del Turó de l'Home, en el massís del Montseny, malgrat que la zona forma part del Pla Especial de Protecció del Montseny des de l'any 2009, pel que està subjecta a importants restriccions urbanístiques.

La CUP creu que Oriol Puig, encara sabent que el projecte no es podia materialitzar, va promoure tràmits administratius per justificar «desplaçaments patrimonials il·lícits» en una finca propietat del Ministeri de Defensa i no de la Generalitat, amb la finalitat de «revestir d'aparença de legalitat la contractació d'estudis jurídics i mediambientals d'alt cost per beneficiar empreses afins».

Segons especifica la CUP en la seva denúncia, l'any 2013 Puig hauria subscrit un conveni amb la Diputació de Barcelona que va comportar que més de 248.000 euros fossin a parar a les empreses Ubbu Arquitectura SLP, Entorn SA, Enginyeria i Serveis, Engiteam Enginyeria SL, i també a Enginyers Consultors Barenton SL. Per al grup resulta evident que hi va haver «adjudicacions arbitràries i il·legals» a Entorn SA, vinculada a Carles Sumarroca i a Pere Pujol Ferrusola, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol.