Albano-Dante Fachín ha guanyat les primàries internes de Podem Catalunya per escollir secretari general. La seva candidatura va obtenir un total de 2.453 vots, el 41,96% del vots emesos en l´elecció que l´organització va realitzar el cap de setmana passat entre divendres i diumenge entre més de 50.000 inscrits d´arreu de Catalunya. El secretari d´Organització de Podem a Espanya, Pablo Echenique, ha explicat aquest dimarts des de Madrid els resultats de les votacions primàries de Podem a Catalunya. Van participar un total de 6.927 persones, el 13,83% del cens total.

Jèssica Albiach ha estat la segona candidata més votada, amb 1.390 vots, el que representa el 23,78% dels vots vàlids emesos. Raimundo Viejo ha quedat en tercer lloc, havent obtingut 1.136 vots, el 19,43%. Els dos candidats que han obtingut menys suport han estat Oscar Guardingo (532 vots, el 9,10%) i Rafael Garcia (335 vots, 5,73%).

Pel que fa al Consell Ciutadà, l´òrgan màxim del partit, el resultat ha estat el següent: 24 membres de la candidatura ´Ho podem tot´, encapçalada per Albano-Dante Fachín; 7 membres del grup ´Fem Podem´, liderat per Jèssica Albiach, i 3 representats de ´Impulsant canvi´, candidatura encapçalada per Raimundo Viejo. El secretari d´Organització de Podem ha afirmat que les eleccions internes del partit a Catalunya han donat com a resultat "un consell molt plural" i ha destacat que no ha calgut "la correcció per paritat" prevista en les normes de la formació ja que dels 34 membres del Consell Ciutadà, 18 són dones i 16, homes.

Echenique ha definit el procés d´elecció interna de Podem Catalunya com una "campanya exemplar", on hi ha hagut "un debat molt constructiu". Ha valorat el fet que la participació hagi estat un 10% més alta que la que es va registrar en l´anterior elecció de la formació a Catalunya, l´any 2015, També ha destacat que de tots els processos de consulta interna de Podem a tot l´estat, l´elecció dels òrgans de direcció a Catalunya només ha estat superada en participació per les consultes que es van fer a la militància sobre l´acord electoral amb Izquierda Unida o el pacte que van firmar el líder del PSOE, Pedro Sánchez i el president de Ciutadans, Albert Rivera, després de les eleccions espanyoles del 20 de desembre.

El procés de primàries per escollir els nous òrgans de la direcció va començar l'11 de juliol i va culminar amb les votacions que es van dur a terme des de divendres a diumenge passat. Els inscrits al partit han pogut escollir entre cinc persones per dirigir el partit i entre un total de 143 candidats al Consell Ciutadà i a la Comissió de Garanties Democràtiques.