L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han presentat oficialment aquest dimarts les mobilitzacions que preparen per a la propera Diada nacional de Catalunya. Així, els presidents de les dues entitats, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, han confirmat que l'Onze de Setembre convocaran a fer concentracions simultànies a Barcelona, Salt, Berga, Lleida i Tarragona, on a més hi haurà marxes des del territori que acabaran als punts de manifestació.

Aquest any, el lema és 'A punt', i vol tenir la doble simbologia de demostrar que Catalunya "està preparada per assolir la república" i que els ciutadans ja estan en el "punt final" del seu procés. Tant Cuixart com Sánchez han assegurat que la mobilització d'aquest Onze de Setembre voldrien 'que fos l'última', però no s'han atrevit a vaticinar que ho acabi sent.

Amb tot, han cridat que les concentracions siguin una mostra 'd'unitat' per 'culminar' el procés d'independència. De la mateixa manera, les entitats han fet extensiva la convocatòria a totes les formacions que busquin un referèndum i a aquells que creguin que cal denunciar l'actitud de l'Estat. Les inscripcions per participar a la mobilització ja estan obertes.