Un total de 250 passatgers van quedar atrapats a bord d'un tren entre l'Ametlla de Mar i Vandellòs a causa d'una avaria. El tren va reprendre la marxa dues hores i mitja després, una vegada va quedar reparada la incidència. Fonts de Renfe van informar que l'avaria, localitzada segons la companyia ferroviària a les instal·lacions de subministrament elèctric i, segons alguns passatgers, a causa de la caiguda d'un cable de la catenària, va poder ser reparada in situ, per la qual cosa es va optar per no evacuar els passatgers atrapats en el tren.

L'avaria va afectar també la circulació de trens de rodalia de la línia R16 i els serveis de Llarga Distància, que van anar recuperant el seu servei habitual però que acumulaven retards de més de 90 minuts, segons Renfe.

El tren afectat havia sortit de Tortosa a les 07.18 h i tenia prevista la seva arribada a l'estació de França de Barcelona a les 10.23 h, però l'avaria el va deixar parat en una zona de difícil accés, entre l'Ametlla i Vandellòs, en el mateix punt en què un altre tren va patir una avaria el passat dia 7, que va obligar a evacuar el passatge.

Després de dues hores i mitja a l'interior del tren, que va obrir les portes per intentar mitigar la calor, ja que no funcionava l'aire condicionat, els passatgers van aconseguir reprendre el viatge en el mateix tren cap a les 11.00 hores.

Encara que inicialment Renfe havia valorat la possibilitat d'evacuar el tren, el difícil accés a la zona i la previsió que l'avaria podia solucionar-se en relativament poc temps va fer que Renfe i tècnics de Protecció Civil optessin per no desallotjar el tren. Efectius dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, Policia Local i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins al lloc de la incidència i van estar repartint flascons d'aigua als passatgers afectats.

Finalment, els tècnics d'Adif van poder resoldre in situ l'avaria i el tren va poder reprendre el seu camí i arrencar passades les 11 del matí malgrat el cansament i el malestar dels que anaven a bord.