El tancament d'una pista de l'aeroport de Barcelona-el Prat durant una hora, en trencar-se una de les balises, i el mal temps durant la nit de divendres van provocar retards i es van registrar almenys tres cancel·lacions de vols. Segons van explicar fonts de l'aeroport, va saltar una balisa, una de les llums que il·luminen les pistes, i va ser necessari tancar durant una hora la pista 25 R.

L'aeroport compta amb tres pistes, dues paral·leles i una transversal, que és la que s'utilitza a la nit per evitar molèsties per soroll als veïns de la zona. La balisa que es va fer malbé era d'una de les dues pistes paral·leles, fet pel qual va ser necessari tancar-la i van quedar en servei l'altra i la pista transversal.

Aquest incident es va sumar al fet que durant la nit de divendres, per raons de seguretat, va ser necessari augmentar el temps que normalment transcorre entre la sortida o l'arribada dels avions a causa de la forta tempesta amb gran aparell elèctric que va caure a Catalunya.

Aquestes "regulacions inesperades" i l'avaria experimentada per la balisa van provocar que a l'aeroport de Barcelona-el Prat s'anessin acumulant retards i, encara que les causes que els van originar van desaparèixer, es van anar acumulant vols.

Vueling és una de les companyies que es va veure més afectada, ja que té com a base l'aeroport barceloní, on opera una mitjana de quatre-cents vols diaris, dels quals en va haver de cancel·lar 3 ?-a Milà, Manchester i París-, segons fonts de la companyia. A més, la companyia s'ha vist obligada a reprogramar els vols Barcelona-Sant Petesburg i Barcelona-Beirut, tots dos d'anada i tornada, per les mateixes raons.