Els nous combois de la línia de tren entre la Pobla de Segur i Lleida porten dos conductors, un de Ferrocarrils de Catalunya (FGC) i un altre de Renfe, situació insòlita que es deu al fet que la Generalitat no té la llicència necessària per als 1,9 quilòmetres de la xarxa estatal per on transita en aquesta línia de 89 km. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lamentar ahir aquesta situació, que va qualificar d'"incomprensible i sorprenent", ja que l'atribueix a la "burocràcia" del Govern central.

La qüestió és que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) necessita una llicència especial perquè els seus conductors operin en el tram d'interès general de l'Estat que gestiona el Ministeri de Foment i per on transiten -en 1,9 km- els nous combois d'última tecnologia que ha comprat a Suïssa la Generalitat per valor d'uns 9 milions d'euros. Aquesta última llicència per als nous combois, que depèn de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària del Ministeri de Foment, porta encallada fa alguns mesos, segons la Generalitat, pel que han hagut de pagar a Renfe perquè els proveeixi de conductors homologats per portar a terme els 1,9 quilòmetres de la xarxa estatal per on passa la línia La Pobla-Lleida, moment en el qual el conductor de FGC ha de deixar el comandament al conductor de Renfe.

Altres fonts del sector asseguren que la Generalitat fa temps que va comprar els combois i no va preveure amb prou temps demanar la llicència i homologació corresponent per als seus conductors, de manera que l'autorització encara no ha arribat. El govern català no ha volgut esperar a tenir l'esmentada autorització i va decidir pagar a Renfe pels seus conductors per al tram d'1,9 km, fins que rebi llum verd per als seus maquinistes. La Generalitat va informar ahir que ja va haver d'endarrerir el mes d'abril passat la posada en marxa dels dos nous combois per la falta de l'homologació per operar en aquell tram de la línia. Malgrat aquesta gestió, actualment encara falta el permís per als conductors.