L'expresident de la Generalitat Artur Mas va minimitzar la polèmica relacionada amb el paper dels diputats convergents en l'elecció de la Mesa del Congrés i va descartar donar suport a la investidura de Mariano Rajoy i segellar qualsevol tipus de pacte d'estabilitat amb el PP.

Després d'acudir a la seu de Convergència per participar en les votacions per elegir els òrgans de direcció del nou Partit Demòcrata Català, Mas es va referir a l'enrenou generat pel fet que el portaveu de CDC a Madrid, Francesc Homs, hagi evitat confirmar que el seu grup va facilitar l 'elecció d'Ana Pastor com a presidenta del Congrés.

"Crec sincerament que se li ha donat una dimensió que no mereixia", va protestar Mas, convençut que se n'ha fet un gra massa d'aquest tema perquè "no hi ha hagut mai l'enrenou que hi ha hagut aquesta vegada" per a l'elecció de la Mesa, en la qual els partits solen votar "de manera creuada".

L'expresident de la Generalitat va demanar "no treure conclusions extemporànies" de les votacions a la Mesa del Congrés i va apuntar que "les coses transcendents vindran d'ara endavant", amb les negociacions per a la investidura del nou president del Govern.

Mas va voler ser categòric en descartar tot suport "per activa o per passiva" a Rajoy: "Ni la CDC d'abans ni el Partit Demòcrata Català d'ara votaran a favor de la investidura de Rajoy ni arribaran a cap pacte d'estabilitat amb el PP, ho veureu per la via dels fets".

"No avalarem aquest Govern ni en la investidura ni en cap tipus d'acord d'estabilitat", va insistir Mas, que va fer una apel·lació directa a PP, PSOE, Podem i Ciutadans perquè "arribin als acords que calgui per assegurar que hi haurà investidura, govern i estabilitat". Sobre la situació en la qual es troba Homs, Mas va denunciar que es tracta de "l'única persona" al Congrés "perseguida" per haver fet un "acte democràtic".