Renfe ha ampliat el seu compromís voluntari de puntualitat a totes les circumstàncies que retardin l'arribada dels trens, incloses les originades per causes de força major. Així, a partir d'ara indemnitzarà als seus clients quan es produeixi un retard del tren fins i tot si es deu a situacions climatològiques adverses, incendis, interrupció del servei per ordre judicial, governativa o policial i limitacions establertes pel gestor de la infraestructura.

A més, la companyia ha simplificat els temps de referència dels seus compromisos de puntualitat i ha afegit altres opcions de bonificació en cas de retard. Així, es redueixen a quatre els temps de referència, que seran 15, 30, 60 i 90 minuts, i a dues les xifres de reintegrament, que seran del 50% i del 100%. D'aquesta manera, els retards de més de 15 minuts en trens AVE implicaran el 50% de bonificació sobre el preu del bitllet i els de més de 30 minuts, el 100%.

En el cas dels trens Alvia, AV City i Euromed, els retards de més de 30 minuts implicaran la devolució del 50% del bitllet i els de més de 60 minuts, del 100%. Finalment, els retards de més de 60 minuts en trens Altaria, Intercity, Talgo i Trenhotel comportaran la bonificació del 50% sobre el preu del bitllet i els de més de 90 minuts, de la totalitat del que s'ha pagat.

Aquest nou compromís de puntualitat s'estén a tots els bitllets, excepte els promocionals (com 'taula' i 'promo'), en els quals la devolució del 50% de l'import correspon a retards superiors a 60 minuts i la del 100%, a demores superiors a 90 minuts.

A més de la devolució habitual de l'import corresponent del bitllet en metàl·lic, Renfe introdueix l'opció d'obtenir l'import amb un percentatge addicional del 20% com a descompte en la compra del següent bitllet o l'acumulació del mateix amb un percentatge extra del 30% per als clients del programa de fidelització '+ Renfe' que triïn que la devolució es produeixi a través de punts Renfe.