L'Arquebisbat de Barcelona ha "condemnat enèrgicament" els abusos sexuals i ha manifestat "tolerància zero" amb aquells que en cometin. Després d'haver-se sabut aquest dimecres que l'Escola Pia ha apartat temporalment de la seva activitat un religiós que té tres denuncies per haver comès abusos sexuals a menors quan era mossèn a Alella, l'autoritat eclesiàstica ha recordat que l'any 2010 va cessar aquesta persona tant bon punt va tenir constància dels fets. En un comunicat, l'Arquebisbat insisteix que va actuar "amb màxima celeritat" i que va obrir una investigació interna. Aquesta va concloure imposant al religiós la sanció prevista al dret canònic, de manera que quedava apartat "definitivament" de tota pastoral parroquial i se li prohibia qualsevol activitat que impliqués contacte directe amb menors.

L'Arquebisbat explica que el mateix dia que les mares de les tres menors van comunicar els fets, es va expulsar el mossèn de la parròquia Sant Feliu d'Alella i es va notificar a l'orde dels Escolapis que el presumpte abusador havia estat suspès per exercir el ministeri pastoral. Alhora, assegura que també va ser el mateix dia quan representants de l'Arquebisbat es van reunir amb les famílies afectades per obrir una investigació. Els resultats d'aquesta es van notificar a l'Escola Pia, ja que era l'orde a la qual pertanyia el religiós.

Davant la transcendència pública dels fets, l'Arquebisbat ha condemnat els casos d'abusos sexuals, i s'ha oposat especialment a aquells que hagin estat "comesos per clergues". Sobre aquests, ha demanat tres accions: demanar perdó, acompanyar les víctimes i "arribar fins al final en tots els casos on l'abusador hagi reconegut els fets o aquests hagin estat provats per la justícia".