Patim la Generalitat i l' independentisme de la yenka, el ball que fa rodar el cap, amb salts a tort i a dret. Al matí, una cridòria insolent. A la tarda, el contrari: posen una cara de cotolius innocents, fent veure que la culpa és d'un altre. La insolència aventurista ho impregna i ens avergonyeix a tots.

Fa pocs dies hi va haver la cínica monstruositat de la votació d' Homs a favor del PP. Sembla ser un canvi de rumb insòlit, decidit pel clan fins ara dirigent de CDC. Mas no n'ha donat cap explicació, afegint un insult a la injúria contra els militants del seu propi partit.

Era una estranya rebaixa de la tensió? Ves a saber. O potser no, perquè gairebé el mateix dia, dimecres, la mateixa CDC, obrant des de dins de Junts pel Sí duia a terme un acte d'un radicalisme que superava tot el que s'havia vist fins ara.

En el Parlament es reuní la inefable comissió d'Estudi del Procés Constituent, la qual va redacta un informe i unes conclusions al·lucinants. El PP hi va estar en contra mentre el PSC i Ciutadans ni hi van voler participar. Sí que es Pot no hi va estar d'acord.

Però la CUP i «Junts sí que es pot» (la coalició de Mas) van aprovar aquell atac groller, directe i provocador contra l'ordre institucional i constitucional espanyol. Resultava infantil. Té 36 pàgines que demostren que el paper aguanta tot el que s'hi escrigui. Em diuen que pensen portar-lo al ple del Parlament la setmana vinent.

Les conclusions tenen 11 punts. Creen «un Fòrum Social Constituent format per representants de la societat civil organitzada i dels partits polítics». (...) «les lleis de desconnexió no són susceptibles de control, suspensió o impugnació, per part de cap altre poder judicial o tribunal». Com es veu, s'agafa la terminologia del Fòrum Social de Porto Alegre, encetat sota l' imputat Lula da Silva, en el bell mig d'un immens escàndol de corrupció que està ensorrant Brasil. De bojos.

El punt novè és clau: «L'Assemblea Constituent (de l'Estat català), una vegada convocada, elegida i constituïda disposarà de plens poders. Les decisions d'aquesta assemblea seran de compliment ?obligatori per a la resta de poders públics i per a totes les persones físiques i jurídiques. Cap de les decisions de l'assemblea no serà tampoc susceptible de control, suspensió o impugnació per cap altre poder, jutjat o tribunal. L'Assemblea Constituent haurà d'establir mecanismes per garantir la participació directa, activa i democràtica de les persones i de la societat civil organitzada en el procés de discussió i elaboració de propostes per al projecte de constitució».

La lectura d'aquesta monstruositat deixa bocabadat. Resulta que el nostre Estatut d'Autonomia situat en el marc d'un Estat de Dret passaria a ser un monstre comunista. És el que va fer el gran criminal V. I. Lenin el novembre del 1917. En haver obtingut menys d'un quart dels vots de l'Assemblea Constituent Russa, la va fer dissoldre per soldats amb fusell i baioneta calada, reemplaçant-la per la dictadura soviètica. Aquell totalitarisme durà fins al 1991.

També podria citar a Saint-Just, Robespierre, Mao i altres assassins. Tots van començar per destrossar les bases mateixes de la llibertat individual. Tot és d'una elementalitat tan obvia que fa vergonya viure en un país això s'hagi d'exposar. Ja no es pot callar més. S'ha d'entrar de veritat en el tema, per pura supervivència. Ja no es pot ballar més una balsa yenka.