La CUP va demanar ahir una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per presentar-li la seva proposta estratègica per als pròxims mesos, denominada «Enfilem-nos» i acordar la qüestió de confiança al juliol, encara que es voti al setembre. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, obrirà contactes pròximament amb la CUP i altres grups del Parlament per escoltar les seves propostes de cara a la qüestió de confiança plantejada per al mes de setembre. Fonts de la Generalitat van informar que Puigdemont iniciarà els contactes de cara «als pròxims dies», però també van assegurar que encara no hi ha dates tancades.

Segons va indicar en una roda de premsa el diputat de la CUP Benet Salellas, la qüestió de confiança «és fàcil de resoldre» si es vincula al full de ruta sobiranista, amb la possibilitat d'introduir en ella un referèndum unilateral, i també si hi ha acord sobre el desenvolupament del procés constituent. Amb aquests paràmetres, va subratllar Salellas, «la qüestió de confiança pot tenir una solució ràpida i si es pot resoldre políticament el mes de juliol, no farà falta fer-ho al setembre», tot i que sigui en aquest últim mes quan es voti. Va avançar, en tot cas, que la CUP valora «molt positivament» dos fets que han tingut lloc als últims dies, que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hagi apostat pel referèndum en la seva consulta interna, i les conclusions de la comissió d'estudi de procés constituent consensuades amb JxSí.

Segons Salellas, «entenem que referèndum i procés constituent són els dos carrils ràpids pels que hem de circular en els pròxims mesos a fi de crear la república catalana i, per tant, han de formar part de l'agenda política a desenvolupar en els pròxims mesos».

«Creiem -va afegir- que la qüestió de confiança de Carles Puigdemont ha de resoldre's sota aquests paràmetres, i serà fàcil de resoldre si la vinculem a la perspectiva d'excepcionalitat que viu Catalunya i de preparació del procés de desconnexió». La CUP, va donar a entendre Salellas, desitja girar full del distanciament amb JxSí que va suposar el veto «cupaire» als Pressupostos del 2016, i considera que cal enfocar la segona meitat de la legislatura «amb altura de mires, sentit de país i generositat política, i també amb unitat de l'independentisme».