L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso va demanar ahir al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) reingressar en la carrera judicial, on tenia plaça reservada com a magistrat a l'Audiència de Barcelona, després de la seva destitució al juny passat al capdavant d'Antifrau. Segons van informar fonts judicials, el CGPJ van rebre a través del correu ordinari la petició de De Alfonso de reingressar en el servei actiu en la carrera judicial. Una vegada formalitzada aquesta petició, serà la comissió permanent del Consell qui tramitarà la sol·licitud, en la seva reunió prevista per a dijous 21 de juliol.

El Parlament va destituir el passat 29 de juny De Alfonso com a director d'Antifrau en considerar que va cometre un «greu incompliment dels seus deures i obligacions», arran de la divulgació de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, en les que, segons la cambra catalana, es van dedicar a «fabricar» casos de corrupció per desprestigiar l'independentisme.

De Alfonso tenia una excedència com a jutge de la secció setena de l'Audiència, a on podia tornar quan volgués, únicament sol·licitant la seva reincorporació davant el CGPJ dins el termini establert. El dia en què va ser destituït al capdavant d'Antifrau, De Alfonso va remetre una carta als treballadors de l'ens en la qual es disculpava per no haver estat a l'altura: «si algú pensa que jo no he estat a l'altura, ho admeto i li demano públicament disculpes».

Fins que el Parlament elegeixi al successor de De Alfonso al capdavant d'Antifrau, és la número 2 d'aquest organisme, Maite Masià, qui assumeix en funcions la direcció de l'entitat, com recull la Llei que regula el funcionament d'aquest organisme.